torstai 26. elokuuta 2010

Lattianvalu

Eilen valettiin lattiat. Olin edellisenä päivänä töissä pitkän päivän ja unet jäivät vain muutaman tunnin mittaisiksi. Aamulla piti nousta jo viideltä sitomaan piharakennuksen rautoja kiinni, laittamaan lattialämmityskaapelia sekä laittamaan raudoituksen korotuspalat paikoilleen. Sakke tuli onneksi auttamaan ja saimme hommat tehtyä puoli yhdeksään mennessä valmiiksi. Siirryimme sitten katsomaan Voitto papan autotalli valua. Sieltä pumppuauto ja liipparit pääsivät yhdeksän aikaan siirtymaan meidän työmaalle.

Aloitettiin valun tekeminen laajennuksen lattiasta. Pumppuauton kuski sanoi heti alkuun, että massaa oli ensimmäisessä autossa vähemmän jäljellä kuin piti olla eli papan valuun oli ilmeisesti mennyt vähän enemmän massa kuin oltiin laskettu. Talon valu meni autonvaihdon jälkeen nopeasti ja liipparit pääsivät tasaamaan lattiaa. Lattian koroksi otettiin nykyinen lattian pinta miinus kymmenen milliä. Kerroin myös liippareille kuinka kodinhoitohuoneen kaivojen kaadot tulee tehdä.

Lajennuksen lattian valettua yksi liippareista, joita oli kaikkiaan kolme, siirtyi pumppuautonkuljettajan kanssa valamaan piharakennuksen lattiaa. Autokatoksen lattian koroksi otettiin sokkelinpinta miinus 15 senttiä. Lattiaan laitettiin hieman kaatoa ovelle päin. Varaston puolen lattian korko tuli sokkelin tasalle. Valun tasoituksen jälkeen peittelin taivasalla olleen valun muovilla, jotta vesisade ei pilaisi pintaa.

Parin tunnin odottelun jälkeen kaksi liippareista palasivat hiertämään laajennuksen lattiaa. Hommaan ei mennyt aikaa kuin tunnin verran ja jälki oli hyvää.

Tänään valu kesti jo kävellä. Peittelin sen muoveilla kuten liipparit olivat kehottaneet. Muovit saavat olla lattian päällä viikon verran, jonka jälkeen muovit voi poistaa sekä lattian pinnasta voi hioa liiman pois ja päästää se kuivumaan. Kuivuminen on myös nopeampaa, kun tiivis liimapinta on hiottu pois.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti