torstai 19. elokuuta 2010

Keittiön seinän ja lattian purku

Aloitettiin Hannen kanssa jo eilen keittiön purkamista. Poistettiin alakaapeista kaikki tavarat ja siirrettiin huonekaluja siten, että ruokapöytä ja jääkaappi sopivat oleskelutilan puolelle.
Tänään otin ennismmäiseksi alakaapit irti ja vein ne pihalle odottelemaan varastoon siirtoa. Seuraavaksi otin kokeeksi pienen palan lattiaa irti, jotta sain selville lattialautojen kiinnitys menetelmän. Laudat oli naulattu urospontista kiinni jokiseen lattianiskaan, jotka olivat noin 40 cm välein. Tiukassa siis olivat.

Seuraavaksi purin keittiön ja ruokailutilan välisen seinän. Olin jo aikaisemmin löysännyt kiinnityksiä siten, että se ollut kiinni enää muulta kuin ylä- ja alajuosusta. Katkaisin yläjuoksun ja sahasin puukkosahalla naulatpoikki jokaisen pystyn ja alajuuoksun väliltä. Sinne yritin kaataa sinää, mutta höyrynsulkumuovi piti sen vielä pystyssä. Sen katkaistuani sain seinän kaatumaan. Purin seinän lattialla osiksi ja kannoin pihalle.

Sitten aloin purkamaan lattiaa. Otin joitakin lautoja irti irroittamalla kiinnitysnaulat, mutta homma oli sekä hidasta että raskasta eikä laudat edes säilyneet ehjinä. Päädyin lopulta sellaiseen ratkaisuun, että pilkoin lattian  kolmeen osaan ja irroitin ne yksitellen niskoineen päivineen. Tarkoitus on näistä paloista tehdä lattiat ainakin kahteen koirankoppiin ja yhteen leikkimökkiin. Lopuksi siivosin vielä lattian ja laitoin syntyneen aukon peitteeksi suojamuovin.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin sattumalta blogin. Onko noi betonia vasten olevat juoksut kestopuuta?

Lähetä kommentti